Om Herlev Teaterbio

Teaterbio er en moderne biograf med 240 pladser. Salens indretning giver maximalt udsyn til det 46 m2 store lærred. Der er god benplads overalt og rækkerne 6, 7 og 8 er forsynet med dobbelte armlæn.

Der er også gode forhold for kørestolsbrugere, idet 2 x 2 af pladserne er løse pladser, og der er adgang til salen via elevator. Salen er udstyret med teleslyngeanlæg, så også gæster med høreapparat kan få en god oplevelse i biografen.

Biografens historie

Biografen går helt tilbage til 1924 og de sort-hvide stumfilms tid, hvor lyden blev spillet live af en pianist og billetpriserne startede ved 35 øre. Det var restauratør J.P. Jacobsen, som opførte biografen, hvorefter sønnen Sigfred Jacobsen tog sig af den daglige ledelse og var både operatør og kontrollør m.m. Fru Jordan Pedersen (Sigfrieds mor) tog også aktivt del i biografens liv og passede blandt andet slik salget.

Herlev Kommune overtog biografen efter familien Jacobsens arvinger, og i dag er biografen ombygget til en blanding af en biograf og et teater. Med jævne mellemrum bliver der vist turnéteater i den store sal, ligesom også Herlev Revy og Teater holder til i Teaterbio. Siden 1. januar 2015 r biografens filmaktiviteter primært foregået i klub og/eller foreningsregi.